Oostkust Dominicaanse Republiek vakantie

Tijdens uw vakantie aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek, zult u zien dat deze kust twee gezichten heeft. In het binnenland bepalen suikerrietplantages het beeld en aan de kust zijn de afgelegen baaien. Iedereen die aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek op vakantie gaat, zal genieten van de mooiste delen van het Caribisch gebied. 

 De poort naar het oosten is de kustplaats La Romana. Het is de derde grootste stad van de Dominicaanse Republiek, met zo'n 100.000 inwoners. La Romana wordt sterk gekenmerkt door de teelt van suikerriet, maar La Romana verrast met Europese stijl cafés, mooie kerken, kleurrijke houten huisjes en de levendige Mercado Municipal. Op deze markt kunt u zeker een leuke souvenir kopen.

Niet ver van La Romana is het exclusieve hotel complex genaamd "Casa de Campo". Op het complex staan 950 villa's, een aantal zijn eigendom van Hollywood-sterren. De drukte van het exclusieve hotel complex kunt u snel vergeten met een bezoek aan de baai van Bayahibe. Het kleine vissersdorp gelegen aan de rand van het Parque Nacional del Este is tot nu toe gespaard van het massatoerisme. Zowel zakenreizigers als vakantiegangers kunnen hier echt ontspannen. Natuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het Parque Nacional del Este. In het 40.000 hectare grote natuurgebied leven 112 vogelsoorten, maar ook leguanen en kleine reptielen en zoogdieren zijn hier thuis. Vanuit Bayahibe worden boottochten aangeboden naar het eiland,  Isla Saona met haar verlaten stranden. In de mangrovebossen van het eiland leven talloze vis-en vogelsoorten. Bij een bezoek aan aan de mangrovebossen moet u wel rekening houden met de muggen.

Zwemmers en strandliefhebbers vindt u vooral aan de Costa del Coco, de naam die meer bekend is bij de inwoners van de Dominicaanse Republiek, waarmee wordt bedoeld de 60 kilometer lange kustlijn van Punta Cana. In Punta Cana staan inmiddels vele all inclusive hotels, de stranden worden goed bezocht.  Dit heeft te maken met het aangenaam warme water van de Caribische Zee, dat gemiddeld 25 graden warm is.

Het meest oostelijke punt van de Dominicaanse Republiek wordt gemarkeerd door de Cabo Engaño, de surfers zijn er geïmponeerd door de hoge golven. Verder naar het noorden ligt het 50 km lange strand Playa Bávaro. Dit strand trekt strandliefhebbers uit de hele wereld met haar beschutte baaien.
Booking.com