Bonaire vakantie 2022

Bonaire is een van de meest zuidelijke eilanden van het Caribisch gebied. Op het eiland wonen slechts zo'n 14.000 inwoners, terwijl op de veel kleinere naburige eilanden Aruba en Curaçao respectievelijk zelfs meer dan 100.000 en 140.000 mensen wonen. Bonaire was voor de grootmachten nooit interessant, bodemschatten zijn immers niet aanwezig. Met de komst van het moderne toerisme is er veel veranderd op Bonaire.
Tegenwoordig is er zelfs een vliegveld op Bonaire, waar een meerderheid van de 50.000 gasten die jaarlijks het eiland bezoeken aankomen. Het eiland presenteert zich groen in het noorden, cactussen domineren het landschap in het zuiden. 

Veel vakantiegangers zijn slechts incidenteel geïnteresseerd in het landschap, ze willen gewoon aan het water, op het water of onder water vertoeven. Op de stranden van het eiland kunt u heerlijk zonnen en zwemmen. U kunt ook een kajak huren en zo het eiland en haar lagunes verkennen.

Kitesurfers maken geweldige sprongen voor de kust van Bonaire, maar ook de traditionele surfers en windsurfers genieten van de prima omstandigheden.
Onderwaterparadijs Bonaire, betekent duiken vanaf de kust. De meeste actieve vakantiegangers komen dan ook speciaal om te duiken naar Bonaire. Sinds meer dan 30 jaar wordt het koraalrif dat het eiland omringd beschermd. Het Bonaire Marine Park schittert door meerdere zeer goede plaatsen, waar u kunt duiken en bijna allemaal toegankelijk vanaf het land. Waar u het water in kunt gaan om te duiken, wordt via geel gekleurde stenen goed gemarkeerd. Op Bonaire zelf valt ook zo'n 20 procent onder natuurbescherming.

Het Washington Slagbaai Nationalpark, was het eerste natuurgebied in de Nederlandse Antillen. U kunt er 180 vogelsoorten onder meer de roze flamingo, het symbool van het eiland aantreffen.  Hun nesten bevinden zich gedeeltelijk binnen de uitgestrekte zoutvlakte, die in het zuiden van het eiland liggen en waar ze in aller rust kunnen broeden.
Conclusie : Bonaire is een eiland voor watersporters en vakantiegangers die gesteld zijn op comfort en houden van een exotische vakantie.

Booking.com