Artemisa een juweel op het platteland van Cuba

Bezoekers beschrijven de provincie Artemisa op Cuba als een agrarische juweel en ze hebben gelijk. Cuba heeft in Artemisa een koninklijke plaats op het platteland. De provincie ontstond in het jaar 2011 en is gelegen in het westen van Cuba. In het westen wordt het begrensd door Pinar del Rio, in het zuiden door de Golf van Batabanó en in het oosten door Havanna. De provincie heeft 11 gemeenten en zo'n 500.000 inwoners , waar zo'n 70% woonachtig is in de provincie hoofdstad met dezelfde naam. Vanwege de vruchtbare grond zijn de opbrengsten van de gewassen, groente en fruit erg goed. Groen is de kleur van Artemisa en dat geldt niet alleen voor de landbouw maar ook de recreatie plaatsen kennen een bloeiende flora. De Soroa orchidee botanische tuin in de stad Candelaria op 210 meter boven de zeespiegel en op 56 mijl van Havana, wordt jaarlijks bezocht door 12.000 toeristen. Het Horizontes Soroa hotel, op slechts enkele meters van de orchidee tuin, is de ideale basis voor eco toerisme, berg wandelen tussen watervallen en rivieren, in een koel en vochtig klimaat. In de bergen is ook Cuba's eerste biosfeer reservaat gelegen, de Sierra del Rosario.
Soroa gelegen 70 km ten westen van Havana, openbaart zich aan ons met zijn prachtige natuurlijke schoonheid, met een 22 meter hoge waterval die bezoekers uitnodigt om een ​​frisse duik te nemen en dat in elk seizoen van het jaar. De Sierra del Rosario deelt ook zijn charmes met het Las Terrazas Tourist complex.  Het wordt beschouwd als de eerste eco gemeenschap in Cuba. Het bezoek aan het huis van de overleden Cubaanse zanger Polo Montañez is een andere motivatie om deze plaats te bezoeken.
De jonge provincie Artemisa is een combinatie van geschiedenis, tradities, natuur en toekomst, waar u in het westen van Cuba onvergetelijke dagen kunt doorbrengen.
Booking.com