Baracoa een betoverende bestemming op Cuba

Baracoa op Cuba is in het noorden omgeven door Atlantische Oceaan en in alle andere richtingen door rivieren, bergen en bossen en is daardoor grotendeels geïsoleerd en juist dat is erg aantrekkelijk.
Baracoa wordt beschouwd als een van de meest betoverende reisdoelen op Cuba, als gevolg van de verbazingwekkende verscheidenheid aan lokale bezienswaardigheden.

 Zoals: El Yunque de tafelberg, de levendige culturele scene en het jaarlijkse straatfestival in april. Muziekliefhebbers zullen Baracoa's unieke Changui muziek weten te waarderen. Baracoa is ook bekend door de Tumba Francesa, een Creoolse dans, geïnspireerd door de Franse menuet.

Baracoa's weelderige regenwoud is de thuisbasis van duizenden planten en dieren, waarvan sommige zeer zeldzaam zijn en ook worden bedreigd. De diversiteit van het redelijk droge landschap, met cactus, vruchtbare berg plantages en de prachtige kust, maakt het reizen door dit gebied zo mooi als het doel zelf. Het reservaat Cuchillas del Toa, waarin ook het nationale park Alejandro de Humboldt ligt en de 17 meter hoge Saltadero waterval zijn onderdeel van onvergetelijke excursies.

Baracoa heeft stranden voor iedereen, van familie vriendelijk, wilde en afgelegen en met een interessante verscheidenheid aan kleuren. Zonaanbidders kunnen kiezen tussen het gouden zand van  Playa Maguana, het zwart zand van Playa Duaba of het grijze zand van Bahía de Baracoa. 

Baracoa heeft vele historische kerken en kastelen en archeologische vindplaatsen. Op het plein Plaza Independencia vindt u het borstbeeld van de legendarische Indiaanse opperhoofd Hatuey. De Nuestra Señora de la Asunción, deze historische kerk werd gebouwd in 1833. In de kerk het beroemde Parra Kruis, dat wordt beschouwd als het enige tastbare bewijs van de komst van Christopher Columbus in 1492. Het kasteel Castillo de Seboruco, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de tafelberg El Yunque. Het Spaanse fort Matachin is gelegen aan de zuidelijke ingang van de stad, het werd gebouwd in 1802 en doet nu dienst als museum. 

Booking.com