Santa Lucía strandvakantie Cuba

Santa Lucía ligt aan de noordkust van de provincie Camagüey in Cuba. Santa Lucía heeft een 21 kilometer lang wit gouden zandstrand. Het warme turquoise water is altijd kalm. Het strand wordt beschermd door een lange koraalrif op slechts 2 km van de kust. Dit lange koraalrif zorgt voor een prachtig onderwaterleven. De flora en fauna is indrukwekkend, vooral bij de gezonken schepen, waarvan een deel stamt uit de 19e eeuw.
Cayo Sabinal ligt in de omgeving is een natuurlijke schat en zeker de moeite waarde om te verkennen. Ooit was het een toevluchtsoord voor piraten, het kleine eiland biedt intieme stranden, prachtige kustlandschappen en een prachtige wildernis dat bijna onaangetast is door de mens. 
Lokale attracties zijn o.a. de ruïnes van Fort San Hilario en de Colón vuurtoren, een van de oudste nog werkende vuurtorens in het land.
Het gebied rond Santa Lucía is vlak, met moerassen, lagunes en zwermen flamingo's. Zonaanbidders komen massaal naar de noordelijke kust van Camagüey, waar u in het afgelegen platteland uitstekende stranden vindt en prima kunt duiken of vissen. Verwacht in Santa Lucía geen echt uitgangsleven. Het "vermaak"wordt vaak door uw hotel geboden.
De stranden zorgen voor het dagelijkse vermaak, hieronder een opsomming van de belangrijkste stranden.

  • Playa Los Cocos, dit prachtige strand ten westen van playa Santa Lucía biedt uitzicht op de Colón vuurtoren op Cayo Sabinal en op de roze flamingo's in de lagune achter het strand.
  • Playa Santa Lucía, geniet van de zon en het glinsterende ongerepte 21 kilometer witte zandstrand, waar u een aantal goede hotels en resorts vindt. Santa Lucía's ecosysteem wordt zorgvuldig bewaard, vandaar de zwermen van mooie roze flamingo's.
  • Cayo Sabinal, op dit prachtige en ongerepte koraal eiland vindt u mangroven, moerassen en lagunes. Zwermen vlinders vliegen over het weelderige landschap. U moet zeker een namiddag doorbrengen op het strand Playa Los Pinos, een van de beste stranden van Cuba, gelegen op  22 km van de stad Nuevitas.
Santa Lucía is een van de langste koraal stranden in Cuba en het beschikt over de grootste concentratie van koraalformaties op het westelijk halfrond en dat heel dicht bij de kust. Duiken is vooral in Santa Lucía een geweldige ervaring. Duikcentra zijn er voldoende, u heeft de keus uit 35 duikscholen. Leren duiken, duikexcursies en zelfs nacht duiken behoren tot de mogelijkheden. U kunt ook met de catamaran een tocht maken naar Playa Bonita. Tijdens een ontspannen catamaran tour langs de prachtige kustlijn van Santa Lucia, krijgt u de mogelijkheid om te snorkelen, een lunch, drankjes en muziek zijn inclusief.
Booking.com